Biografia

UK coolest Funk & Acid Jazz band since 1987

Durant més de 30 anys, James Taylor Quartet ha establert l’estàndard per als sons més cool del funk i l’ acid jazz britànics. En desenes d’àlbums poderosos i en els seus concerts llegendaris a casa i arreu del món, s’han convertit en un referent per a la distingida creativitat britànica.

 

James Taylor, un dels grans instrumentistes britànics de la seva generació, fa més de 30 anys que porta a les masses el seu característic so de l’udol de l’orgue Hammond; encara és famós pels seus directes optimistes i energètics. Les cançons de JAMES TAYLOR QUARTET s’inspiren en el funk d’estil rare-groove i el boogaloo funk dels anys 60 i 70 i  és, sense dubte, un dels conjunts de crossover jazz-pop més importants de la història musical britànica que segeueixen en directe actualment.

Després de la dissolució el grup mod The Prisoners a la dècada de 1980, i abans de traslladar-se a Suècia, James va gravar algunes demos amb el seu germà David a la guitarra, el baixista de The Prisoners i un bateria del final del seu carrer… Així va néixer The James Taylor Quartet.  De petits glans creixen de fet roures poderosos, i no va passar gaire temps després d’haver llençat el primer single, Blow Up, que la banda estava ja a l’estudi assajant per a l’EP Mission Impossible, es van reservar concerts i participaven en les Peel Sessions de John Peel.

30 anys després i JTQ s’ha convertit en una de les bandes en gira més emocionants i respectades del Regne Unit. Amb nombrosos àlbums al seu nom, la producció enregistrada de la banda és molt important. “Prolific” és un eufemisme, amb àlbums que toquen gèneres tan diversos com el jazz, el funk, el soul, el rock i fins i tot el rap, per no parlar d’un grapat d’àlbums de biblioteca entremig. Cada àlbum és imprescindible per a qualsevol fan de Hammond: la interpretació de James proporciona un lideratge sòlid i aconseguit com sempre. En directe, la banda és explosiva, amb un catàleg posterior impressionant i divers sense igual.
La melodia de JAMES TAYLOR QUARTET, The Theme from Starsky and Hutch, va consolidar la seva reputació com a figura del jazz, el funk i el Rhythm’n Blues; temes d’espies dels anys 60, el jfree jazz i la psicodèlia van afegir alguna cosa al so distintiu de la banda.

Originalment tocant l’orgue Hammond B3 a la banda de revival mod del Regne Unit The Prisoners, James Taylor va formar el seu propi quartet i va començar a tocar música semblant al jazz-funk de rares grooves que estava de moda a Londres. A principis dels anys 90, aquest moviment havia generat acid jazz i James Taylor Quartet es va trobar a l’avantguarda d’una vibrant escena de club. El primer senzill, Blow-Up, va ser llançat amb el segell Re Elect The President, un precursor de l’Acid Jazz. L’àlbum de debut de la banda, Mission Impossible, va ser llançat l’any següent, consistent principalment en versions de temes de pel·lícules dels anys 60 com Alfie, Mrs Robinson i Goldfinger. A principis de la dècada de 1990, el senzill Love The Life va arribar al Top 40, i l’àlbum que l’acompanya, Supernatural Feeling, es va instal·lar a les 30 millors llistes del Regne Unit. Després dels llançaments a Polydor i Big Life Records, JTQ va tornar a Acid Jazz i In The Hand of The Inevitable segueix sent l’àlbum més venut del segell fins ara.

L’any 1997, James va tenir l’oportunitat de complir un somni quan se li va demanar que escrivís  el tema d’Austin Powers: International Man of Mystery, la paròdia d’espies protagonitzada per Mike Myers i Elizabeth Hurley. L’àlbum Whole Lotta Live de JTQ va ser nominat per a un premi MOBO el 1998, i l’any següent James va aparèixer a l’àlbum de duets de Tom Jones, Reload. El talent musical de James ha estat admirat per nombrosos altres actes: The Wonderstuff, Manic Street Preachers, The Pogues i U2 han presentat James i el seu distintiu so Hammond als seus àlbums.

251 Gestió i Assessoria Cultural Sl treballa en exclusiva en el booking de JTQ per l’Estat Espanyol

Música

RANG DEL CAIXET

Contractació

    Esdeveniment

    PrivatFestivalConcert individual

    He llegit i ACCEPTO la Política de Privadesa.