Biografia

Myriam Swanson és una de les millors veus de l’escena estatal de blues, rhythm’n’blues, rock’n’roll, jazz i moltes coses més. Un animal escènic que beu de les fonts genuïnes de la música nord-americana en multitud de grups i projectes per demostrar-ne la versatilitat i el coneixement de les arrels.

Cantant al capdavant d’algunes de les bandes més explosives sorgides a Barcelona els últims anys, del rock’n’roll salvatge de Flamingo Tours, del jazz apassionat de Magnolia, al rhythm’n’blues de The Rhythm Treasures o amb col·laboracions amb formacions com The Barcelona Big Blues BandThe Livery Stable Jazz Band. Ningú que hagi vist en directe Myriam no pot oblidar el seu magnetisme, la seva força i la seva sensualitat. I encara li sobra temps per punxar la seva música preferida a diferents clubs de la ciutat.

“Sóc una cantant de Rock & Roll, de Punk i de Rhythm & Blues. El meu germà era rocker però li agradaven les motos i el rock del sud el que, a mi, em semblava molt antic. I quan li donava pel rock més dur, em semblava torturador. El Blues va ser el primer que vaig sentir i que vaig cantar”. Als seus dies d’institut descobreix el Punk Rock, que és la banda sonora perfecta per als dies d’institut. “En aquella època vaig començar a fer concerts, a cantar, i va ser quan vaig descobrir el Rhythm & Blues i el llegat musical de Nova Orleans”. I tot va cobrar forma a la ment d’aquella noia que, sobre aquells primigenis lèxics sonors, fonamentaria un amor indestructible cap a icones com Buddy Holly, Charlie Rich o Elvis Presley.

“Estic orgullosa d’haver fet sempre el que em dóna la gana sense servilismes ni atendre el que és millor, sinó al que per a mi és més veritat. Estic orgullosa dels discos que he fet amb el meu esforç i la meva feina”.

Myriam Swanson, una agitadora cultural sense igual a escala nacional

Projectes

Música